Amplifon verkoopt kantoor aan gemeente Doesburg

Amplifon Nederland heeft zijn kantoor aan de Leigraafseweg 8 in Doesburg verkocht aan de gemeente Doesburg.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 2,1 mln.

Het huidige en historische stadhuis behoudt zijn functie voor gemeenteraad en trouwplechtigheden, maar de overige functies worden ondergebracht aan de Leigraafseweg 8.

De gemeente heeft het gebouw aangekocht nadat bleek dat het renoveren en duurzaam maken van het deels eeuwenoude stadhuis vele miljoenen zou kosten. Niet alleen vanwege het noodzakelijke onderhoud, maar ook de duurzaamheidseisen die per 1 januari 2023 gesteld worden aan kantoorhuisvesting. Het kantoorgebouw in de wijk Beinum beschikt over een energielabel A en kan met betrekkelijk weinig investeringen betrokken worden.

Ook biedt het pand in de toekomst voldoende ruimte voor andere organisaties, bijvoorbeeld het stadsarchief, de bibliotheek en maatschappelijke organisaties.

Amplifon heeft afgelopen jaar zijn hoofdkantoor verhuisd naar Utrecht; hierdoor werd het kantoor in Doesburg overbodig. Bianca Verburg, general manager van Amplifon: ‘We blijven verbonden met Doesburg, omdat er nog steeds een aantal bedrijfsactiviteiten plaatsvinden op een andere locatie op Beinum West.’

BrightRE adviseerde Amplifon bij de verkoop, Rondmakers adviseerde de gemeente Doesburg.