Amerikaans warenhuis TK Maxx huurt aan Damrak in Amsterdam als opvolger van C&A

Bouwinvest Real Estate Investors verhuurt aan het Amerikaanse warenhuis TK Maxx de winkelruimte Damrak 79, waar nu nog C&A is gevestigd.

C&A liet woensdag weten het Damrak te verlaten en naar de Kalverstraat te gaan. 

Het van oorsprong Amerikaanse TK Maxx is een nieuw type warenhuis met een groot aanbod aan designerproducten, topmerken en nieuwe labels, tegen een prijs die tot 60% goedkoper is dan de adviesprijs. TK Maxx is onderdeel van het in Massachusetts gezetelde TJX Companies, dat in negen landen actief is en meer dan 4.000 winkels bezit wereldwijd.

De nieuwe winkel biedt, met haar vijf verdiepingen en totale oppervlakte van ongeveer 4400 m²: van mode en schoenen voor het hele gezin tot accessoires, beauty, speelgoed en homeware. Het wordt de derde winkel in Amsterdam, TK Maxx heeft verder in Nederland nog 11 winkels en elders in Europa ruim 600 winkels verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, Duitsland en Oostenrijk.

Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments, Bouwinvest: ‘Uiteraard vinden wij het jammer dat wij afscheid moeten nemen van C&A als huurder, maar wij zijn erg blij met de komst van TK Maxx.’

Het pand dat TK Maxx gaat betrekken in Amsterdam behoort tot het Bouwinvest Retail Fund en is onderdeel van wat bekendstaat als de Beurspassage, de in 2016 opgeleverde herontwikkeling van een aantal panden aan het Damrak en de Nieuwendijk. De panden zijn onderdeel van het Coalitieproject 1012 van de gemeente Amsterdam dat zich richt op de regeneratie van de historische binnenstad. In totaal is er 27.500 m² aan nieuw, hoogwaardig winkelgebied opgeleverd met als huurders internationale retailers, zoals Zara, JD Sports en Primark, die hier hun flagshipstores vestigden.

Boelhouwer: ‘Ons Retail Fund richt zich op de beste winkelsteden en drukste winkelstraten (Experience) en buurtwinkelcentra met supermarkten voor de dagelijkse boodschappen (Convenience). De wens van een internationale retailer als TK Maxx om zich te vestigen in de grote winkelunit van C&A onderstreept de commerciële kwaliteit van ons bezit aan het Damrak.’

 

Laatste nieuws

Evenementen