Altera haalt hoogst mogelijke score in UN PRI-benchmark

Vastgoedbelegger Altera heeft de hoogst mogelijke score behaald in de jaarlijkse benchmark van de UN Principles for Responsible Investment (UN PRI).

De A+ score is door UN PRI toegekend op de modules ‘Strategy & Governance’ en ‘Property’. Jaap van der Bijl, CEO Altera is blij dat UN PRI de inspanningen van de vastgoedbelegger erkent om verantwoorde beleggingscriteria te integreren in het gehele beleggingsproces. “Deze dubbele A+ rating moedigt ons aan om door te gaan op de weg van beleggingsoplossingen met zowel een financiële, als maatschappelijke impact. De resultaten van UN PRI zijn in lijn met de resultaten in de GRESB-benchmark en het winnen van de Global GRESB/Breeam Award voor meest verantwoorde beleggingen eerder dit jaar”, aldus Van der Bijl. 

Altera is ervan overtuigd dat er nog mogelijkheden voor verbetering zijn. Zo wordt de manier geëvalueerd waarop ESG-factoren zijn geïntegreerd in fondsdocumentatie en huurovereenkomsten. Ook heeft Altera zich dit jaar aangesloten bij het UN Global Compact-initiatief (UN GC) om mensenrechten en arbeidsrechten verder te integreren. Verder kunnen de strategieën voor klimaatmatiging en klimaatadaptatie geoptimaliseerd.

img
Redacteur
Profiel