Altera belegt in woningen aan De Amstel in centrum Uithoorn

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed en Van Wijnen Projectontwikkeling West hebben overeenstemming bereikt over de verwerving van 28 appartementen en twee maisonnettewoningen in project De Rede te Uithoorn.

Het project aan de Amstel in het centrum van Uithoorn tegenover de passantenhaven krijgt na doortrekking van de Amstellijn een directe tramverbinding met onder andere station Amsterdam Zuid.

De appartementen variëren in omvang tussen de 90 en 175 m². Duurzaamheid is een belangrijk thema. Het gebouw wordt gasloos en heeft een lage EPC. Daarnaast worden de appartementen voorzien van een collectieve bodemwarmtebron en individuele warmtepompen voor warm water, vloerverwarming en koeling, CO2-gestuurde mechanische ventilatie (met natuurlijke toevoer) en zonnepanelen op het dak. Naast de appartementen komt in het gebouw onder andere de nieuwe bibliotheek van Uithoorn. Op het binnenterrein worden de parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het project is ontwikkeld door Van Wijnen Projectontwikkeling West en wordt gebouwd door Van Wijnen Haarlemmermeer. De start van de bouw heeft reeds plaats gevonden en de oplevering volgt naar verwachting medio 2022.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: ‘De vraag naar woningen in deze regio blijft onverminderd groot. Met de aankoop van De Rede geven we invulling aan deze vraag. Tezamen met de invulling van onze gestelde ESG-vereisten past dit project goed in onze duurzame en jonge woningportefeuille.’