Aldi, SoLow en Geldmaat huren in House Modernes in Utrecht

In het centrum van Utrecht verhuurt Syntrus Achmea namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) ruim 2.300 m² in het mixed-use complex House Modernes aan Aldi, SoLow en Geldmaat.

Op de begane grond van House Modernes op de hoek van de Oudegracht en Lange Viestraat, huurt supermarktketen Aldi ruim 500 m². Aan de zijde van de Oudegracht vestigt SoLow haar flagship store van 1.800 m2, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. SoLow is één van de snelst groeiende winkelformules van Nederland, en verkoopt knutselspullen, feestartikelen en andere accessoires. Geldmaat huurt eveneens een unit op de begane grond aan de Oudegrachtzijde.

Het voormalige mondaine warenhuis Galeries Modernes wordt in haar oude glorie hersteld. Het originele ontwerp uit de jaren '30 van architect Dirk Brouwer wordt herontwikkeld naar een ontwerp van ZZDP Architecten. Het gebouw telt straks negen verdiepingen en heeft een totale oppervlakte van ruim 12.000 m². Eerder is in het pand al ruim 7.300 m² verhuurd aan IWG, de wereldwijde aanbieder van werkplekken en 1.400 m² aan de Gemeente Utrecht voor een ondergrondse fietsenstalling.De resterende ruimte zal onder andere worden ingevuld met winkels en horeca. De oplevering van House Modernes staat gepland in het tweede kwartaal van 2021.

Aldi is geadviseerd door City Real Estate. SoLow is geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand. Syntrus Achmea is bij deze transacties geadviseerd door JB Retail en KroesePaternotte. Achmea Dutch Retail Property Fund House Modernes is een ontwikkeling van het Achmea Dutch Retail Property Fund.