Aedifica koopt zorgcomplex in Zwolle

Aedifica heeft een nieuw te bouwen zorgcomplex in Zwolle aangekocht. Het complex in de wijk Berkum telt 24 eenheden en zal worden geëxploiteerd door Stepping Stones Homes & Care.

Het betreft een moderne woonzorglocatie voor senioren met hoge zorgbehoefte. Op 18 december 2018 heeft Aedifica Nederland, een Nederlandse dochtervennootschap van Aedifica, de eigendom van de grondpositie verworven voor circa 1 mln euro. Het turnkey bouwproject zal gerealiseerd worden door de Schagen Groep in opdracht van Aedifica, die een budget van circa 4,5 mln euro voorziet voor het project. De totale investering van Aedifica zal op termijn dus 5,5 mln euro bedragen.

Stepping Stones Home & Care is een Nederlandse particuliere zorgaanbieder die sinds 2007 actief is op de zorgmarkt. De organisatie heeft 12 locaties en in de nabije toekomst worden nog verschillende sites in exploitatie genomen. De groep exploiteert al 2 zorgcomplexen die eigendom zijn van Aedifica en Zwolle wordt de derde. 
De huurovereenkomst die gesloten werd voor deze site is een niet-opzegbare triple net langetermijnovereenkomst van 25 jaar. Het bruto huurrendement zal na oplevering circa 6% bedragen.

Het pand zal naar verwachting  in de loop van het derde kwartaal van 2020 worden opgeleverd.

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde de verkoper in deze transactie. Aedifica is juridisch geadviseerd door Stibbe.