Aedifica koopt in Berkel-Enschot

Aedifica Nederland heeft een zorgresidenties verworven in Berkel-Enschot met een totale capaciteit van 22 eenheden voor een bedrag van circa €1 mln.

De zorgresidentie Sorghuys Tilburg zal grondig worden gerenoveerd en uitgebreid tot een woonzorglocatie voor senioren met hoge zorgbehoeften. Sorghuys Tilburg BV zal die verbouwing in opdracht van Aedifica op zich nemen, voorzien is dat deze investering € 3 mln bedraagt.

Sorghuys Tilburg zal worden geëxploiteerd door een entiteit van The Blueprint Group, een Nederlandse particuliere zorgverlener die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen wonen, in samenwerking met Boeijend Huys.

The Blueprint Group exploiteert momenteel al 20 zorglocaties in Nederland onder vijf verschillende merknamen. De exploitatie van Sorghuys Tilburg wordt uitgevoerd onder de merknaam Zorghuis Nederland in samenwerking met Boeijend Huys. Zorghuis Nederland richt op kleinschalige zorg in het middensegment van de markt. De groep is al uitbater van twee sites van Aedifica.

De huurovereenkomsten met de exploitanten zijn niet-opzegbare triple net lange termijn overeenkomsten van 25 jaar. Het brutohuurrendement zal na oplevering ca. 6,5% bedragen.
Stefaan Gielens, CEO van Aedifica: “Aedifica is verheugd om de groei van haar Nederlandse zorgvastgoedportefeuille verder te zetten met een nieuwe acquisitie in de omgeving van Tilburg.”

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde verkoper. Stibbe was adviseur van Aedifica.