Adyen breidt uit op Oosterdokseiland

Adyen heeft recent de huurovereenkomst betreffende haar kantoorruimte in kantoorgebouw ‘Nijenburg’ aan de Simon Carmiggeltstraat 6 t/m 50 te Amsterdam langjarig verlengd.

 

Gelijktijdig voegde Adyen de door het vertrek van Vodafone vrijgekomen ruimte van circa 7.500 m² aan haar kantoor toe. Met deze uitbreiding komt het totale door Adyen op Oosterdokseiland gehuurde metrage op circa 11.000 m². De langgekoesterde wens van Adyen om al haar activiteiten in Amsterdam te clusteren op één locatie gaat met deze transactie in vervulling.

Keizersgracht 617 komt op de markt
Wel laat zij hiertoe per januari 2019 aanstaande het kantoorgebouw aan de Keizersgracht 617 te Amsterdam achter. Met het vertrek van Adyen van de Keizersgracht komt een single tenant kantoorgebouw van ruim 4100 m2 (vvo) in de Amsterdamse binnenstad beschikbaar. Het wordt gekenmerkt door grote vloervelden en een private stadstuin en ligt aan de Noord-Zuidlijn.

De verhuurder Hansainvest Hanseatische Investment GmbH inzake HansaReal2 werd in deze transactie bijgestaan door K&O Property Management.

Broersma Bedrijfsmakelaardij behartigde de belangen van Adyen en ontving tevens de exclusieve opdracht voor de verhuur van Keizersgracht 617.