Achmea en Zweedse verzekeraar azen op claims Bever Holding

Het beursgenoteerde vastgoedfonds Bever Holding wordt belaagd door claims van verzekeraars Achmea en Folksam, zo blijkt uit een inventarisatie in het Financieele Dagblad.

Op dit moment speelt in hoger beroep een rechtszaak van Staal Bankiers (Achmea) versus Bever, waar vastgoedondernemer Ronnie van de Putte een meerderheid in houdt, voor € 7,25 mln en afgelopen woensdag onthulde het FD nog meer claims. De Zweedse verzekeraar Folksam eist € 15,1 mln van Van der Putte en Staal Bankiers eist nog eens € 5,9 mln. Daarbij  gaat het om het aantonen van relaties in een woud van verschillende vennootschappen. De twee claims zijn formeel gericht op Noordhagen BV (vroeger Chesprop), maar deze vennootschap is vorig jaar failliet verklaard.

Het gaat om een kantoorcomplex aan de Westerstraat in Rotterdam. Het pand werd tot 1992 gehuurd door Nationale Nederlanden. Vlak voor het vertrek werd het complex met huurgaranties verkocht aan Folksam met een financiering van Staal Bankiers. Sindsdien woedt een juridische strijd over de garantieverplichtingen met Van de Putte.

img
Redacteur
Profiel