Aan de Stegge ontwikkelt duurzaam kantoorpand voor GMB IJhorst

Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello is door GMB in IJhorst geselecteerd als bouwbedrijf voor de turnkey ontwikkeling en realisatie van hun circulaire en duurzame kantoorgebouw in IJhorst.

De gehele ontwikkeling en engineering van deze nieuwbouw wordt uitgewerkt in samenwerking met ARCOM architectuur + bouwmanagement en JVZ Ingenieurs. De samenwerkingsovereenkomst werd onlangs getekend.

Het familiebedrijf GMB bouwt al zestig jaar aan duurzame oplossingen op het gebied van waterkwaliteit, waterveiligheid, bio-energie en industriële bouw en infra. Daarnaast verwerkt het bedrijf slib van rioolwaterzuiveringsinstallaties in eigen fabrieken.

‘Naast de klik die wij hebben ervaren met het projectteam bestaande uit Aan de Stegge Twello, ARCOM en JVZ Ingenieurs, scoorde dit team goed op planvisie, duurzaamheid, transparantie, prijs, uitwerking van enkele minder en meer duurzame oplossingen en referenties,’ aldus GMB.

Houten kantoorgebouw met GPR 8,5

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit 870 m2 kantoorruimten over twee bouwlagen. Alvorens te starten met de bouw wordt het huidige kantoor gesloopt. Bij de ontwikkeling van het bouwplan is het uitgangspunt een GPR-waarde van minimaal 8,0. Op basis van de voorliggende en nog te maken MPG-berekeningen worden de materiaalkeuzes gemaakt uitgaande van circulaire inzetbaarheid. ARCOM zal het ontwerp in samenwerking met Aan de Stegge Twello en JVZ verder uitwerken, waarbij de ambitie ligt op een GPR van 8,5. GPR staat voor Gemeentelijke Praktijk Lijn, een maatstaf voor duurzaamheid.

Circulair ontwerp

De constructie en vloeren van het kantoorgebouw worden uitgevoerd in CLT, de gevels in houtskeletbouw. Het gebouw wordt demontabel gedetailleerd en voorzien van zoveel mogelijk circulaire en biobased materialen.

De bouwplannen worden de komende periode verder uitgewerkt. Naar verwachting kan GMB begin 2025 haar intrek nemen in het nieuwe circulaire kantoorgebouw.