AXA IM nieuwe eigenaar Kadans Science Partner

AXA IM - Real Assets neemt Kadans Science Partner over van Oaktree Capital Management. Naar verluidt ligt de koopprijs op € 500 mln.

Axa koopt Kadans ten behoeve van zijn klanten. Verkoper zijn fondsen die geadviseerd worden door Oaktree Capital Management. Kadans Science Partner is een ontwikkelaar, operator en eigenaar van science parks en laboratorium-gebouwen verspreid over Europa.

Kadans is de grootste Europese ontwikkelaar op het gebied van life sciences. In totaal heeft het 150.000 m² ruimte verspreid over 20 locaties in eigendom en onder beheer verspreid over Nederland, het VK en Duitsland. Bovendien heeft Kadans een pijplijn van 70.000 m², te realiseren binnen drie jaar. De portefeuille is voor 80% in Nederland gesitueerd.

Met deze aankoop verzekert Axa zich direct van een belangrijke positie op het gebied van life sciences en het daaraan gerelateerde vastgoed. Kadans ontwikkelt niet alleen gebouwen en houdt ze in eigendom, maar voegt via de operations ook waarde toe. Dat doet het bedrijf door een ecosysteem te creëren waardoor er tussen dit soort bedrijven een kruisbestuiving plaatsvindt. Dat zorgt ervoor dat life science –bedrijven graag langjarig op dit soort locaties blijven.

Het huidige management van Kadans blijft in het bedrijf en krijgt een minderheidsaandeel in het bedrijf.

De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de Duitse fusiecommissie.

JLL trad op als adviseur van Axa.

 

img
Redacteur
Profiel