ASR voegt doorstroomwoningen toe aan haar woningfonds

In Diemen zijn de 51 appartementen van het Ravelijn opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. Onderdeel van het gebouw zijn 10 friendsappartementen waarin twee vrienden een woning kunnen delen. 

De woningen bevinden zich in de Arent Krijtsstraat in Diemen, aan de rand van Diemen en dicht bij de populaire wijk de Watergraafsmeer in Amsterdam. Voor het gebouw bevindt zich een tramhalte met een directe verbinding naar het centrum van Amsterdam en de oprit naar de A10 ligt op nog geen minuut rijden van het project.

Het project bestaat uit twee- drie- en vierkamerappartementen, variërend van 50 m² tot 90 m². Er zijn 10 friendsappartementen gerealiseerd. In deze appartementen hebben huurders elk een ruime slaapkamer en aangrenzend een eigen badkamer. De woonkamer, keuken en het toilet worden in deze appartementen gedeeld. Alle woningen hebben een buitenruimte en worden verwarmd en gekoeld door een WKO.

55+ers hebben bij de toewijzing van de overige appartementen voorrang gekregen. Zo wil het woningfonds van a.s.r. real estate de doorstroom in de woningmarkt bevorderen.  

Verhuisstrein op gang brengen

Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund. 'Passende woonruimte vinden is voor veel senioren een uitdaging in deze tijd. We zien dat een verhuizing van 55+‘ers de meest optimale verhuistrein op gang brengt om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Door 55+’ers in dit project voorrang te geven, wil het ASR Dutch Core Residential Fund een bijdrage leveren aan de doorstroming op de woningmarkt.'