APG breidt belegging in appartementenhotelketen City ID verder uit

APG en het Australische pensioenfonds Aware Super hebben een overeenkomst gesloten met de oprichters van City ID om het hotelaanbod in Europese hoofdsteden uit te breiden.  

APG nam in 2019 al een belang in City ID. Met Aware Super als kapitaalpartner naast APG, kan City ID doorgroeien. Voor de komende vier jaar is € 500 mln beschikbaar voor nieuwe investeringen. In eerste aanleg wordt gedacht aan nieuwe appartementenhotels in Amsterdam, Dublin en Londen. Andere mogelijkheden worden onderzocht. City ID biedt designappartementen met een breed scala aan diensten. Het exploiteert in Amsterdam al drie hotels, zoals Boat & Co en Twenty Eight.

Robert Jan Foortse, hoofd European Property Investments van APG verwacht met dergelijke appartementenhotels een nieuw marktsegment te kunnen aanboren. “Met City ID kunnen we een grote groep mensen bedienen die zowel voor zakelijke, als toeristische doeleinden drie tot dertig dagen wil blijven. We zien ook dat deze kamers als tijdelijke woonruimte worden gebruikt.”

De hotels die met het beschikbare geld zullen worden gekocht of ontwikkeld gaan pas in 2022 of in de jaren daarna open. Foortse meent dat tegen die tijd het effect van de uitbraak van het coronavirus is weggeëbd en mensen weer reizen. En ook langer in steden zullen verblijven.  

img
Redacteur
Profiel