APF en Angelo Gordon transformeren met Amvest kantoor vlakbij Bijlmerbajes

Een joint venture van APF International en Angelo Gordon heeft een kantoorgebouw van circa 15.000 m² vvo en 131 parkeerplaatsen aan de H.J.E. Wenckebachweg 144-148 in Amsterdam gekocht.

Samen met ontwikkelaar Amvest wordt onderzocht of het leegstaande kantorencomplex kan worden herontwikkeld naar een hoogwaardig woongebied.

Uit het Kadaster blijkt dat de koopsom circa € 15,5 mln bedraagt. APF en de Amerikaanse alternative investment manager Angelo Gordon hebben het pand vorig jaar al aangekocht. 

Het gebied Overamstel wordt de komende jaren herontwikkeld tot een gemengd woonwerkgebied met duizenden woningen. Onder andere de voormalige Bijlmerbajes zal veranderen van kleur. Het Amstelkwartier is al in ver gevorderd stadium en grotendeels opgeleverd.
Het kantoor dat APF en Angelo Gordon hebben aangekocht om samen met Amvest te transformeren, ligt vlakbij de Bijlmerbajes. Die wordt grotendeels gesloopt om plaats te maken voor woningen, werkruimte en voorzieningen. AM is de ontwikkelaar van dit plan, in samenwerking met Cairn en de Singeporese investeerder AT Capital.