AM verkoopt woontoren in Eindhoven aan Investe

Gebiedsontwikkelaar AM heeft met Investe een overeenkomst gesloten voor de verkoop van woontoren Highlight in Eindhoven. De woontoren telt 192 huurwoningen en is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Lightyards. De realisatie van de woningen start volgens planning dit najaar.

Lightyards is gelegen rond het Centraal Station en moet straks een spectaculaire entree vormen voor het centrum van Eindhoven. The Social Hub is als eerste gebouw binnen Lightyards al vanaf 2017 in gebruik als hotel. Hiernaast komen nog twee woongebouwen (Highlight en Lumen) en een state-of-the-art, multi-tenant kantoorgebouw (Connector) bij.

Wonen als ‘Friends’

In de duurzame en 75 meter hoge woontoren Highlight die Investe heeft aangekocht, komen 192 huurappartementen (middenhuur en vrijesectorhuur) in verschillende types, waaronder appartementen volgens het Friends-concept. Deze co-living appartementen zijn gericht op iedereen die graag een appartement wil delen met een goede vriend of vriendin. Bewoners beschikken over een eigen royale slaapkamer met badkamer en een gedeelde woonkamer en keuken. De afmetingen van de appartementen in de woontoren variëren van 36 tot 105 m² gebruiksoppervlakte.

Behalve appartementen omvat het gebouw verschillende hoogwaardige collectieve voorzieningen voor bewoners: een Sky Garden op 75 meter hoogte, een Secret Garden op maaiveld en de Lighthouse Club in het hart van het gebouw op de begane grond. Daarnaast komen er dertig parkeerplaatsen gesitueerd in de tweelaagse, verdiepte stallingsgarage ten behoeve van alle vier de gebouwen in Lightyards.

Groenstedelijk

Binnen Lightyards wordt een prettig, veilig en gezond woonklimaat gecreëerd met veel groen op verschillende niveaus. Alle gebouwen voldoen aan de normen voor BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen) en er is volop aandacht voor klimaatadaptiviteit en natuurinclusiviteit. Op de begane grond van Highlight is in een aantal collectieve ruimtes voorzien. Deze kunnen worden ingericht om een positieve bijdrage te leveren aan het ontmoeten en verbinden van bewoners. Denk hierbij aan een koffiecorner, een gezamenlijke werkruimte, een atelier of wasbar.

AM werd geadviseerd door Van Santvoort Capital Partners uit Eindhoven. Investe werd geadviseerd door VSR Capital eveneens uit Eindhoven.