AM ontwikkelt wooncomplex Imagine in Rotterdam

Gebiedsontwikkelaar AM realiseert een complex met 295 woningen in Imagine te Rotterdam.

Imagine ligt op de grens van Parkstad, op de hoek van de Laan op Zuid en de Rosestraat en hiermee markeert deze ontwikkeling feitelijk de start van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Naast ruimte voor wonen is er in de plint ruimte voor commerciële en maatschappelijke functies.

Het wooncomplex bestaat uit twee hoge woongebouwen verbonden met een plint, met 287 appartementen en 8 tweelaagse stadswoningen, alle met een eigen balkon of buitenruimte. Het complex biedt een mix aan koop- en huurwoningen, bestemd voor verschillende typen bewoners van uiteenlopende leeftijden. Er komen stadswoningen, binnentuinwoningen, binnenhofappartementen, torenappartementen (S en M) en XL-penthouses. De oppervlaktes lopen uiteen van 49 tot 225 m². De verkoopprijzen zijn vanaf € 229.500 v.o.n. In het complex komen 133 huurwoningen, waarvan 58 woningen in het middenhuursegment. De huurwoningen zullen worden afgenomen door een belegger. Naar verwachting start de verhuur eind 2023. In december begint AM met de verkoop.

De woningen kijken enerzijds uit op de groene binnentuin, anderzijds is het uitzicht op de Maas, het nieuwe Feyenoord City of richting het centrum. Het complex is ontworpen door Barcode Architects. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Imagine wordt voorzien van een binnentuin, die zal functioneren als een klimaatbestendige, groene huiskamer. Ook de trappen in het plan rondom de binnentuin dragen bij aan een actief gebruik van de buitenruimte en sociale interactie. De tuinen zijn ontworpen door Buro Sant en Co en zijn uitsluitend toegankelijk voor bewoners.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Zo zijn de woningen standaard voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO-installatie). Hiermee wordt de warmte van de zomer benut om in de winter het huis te verwarmen en de kou van de winter wordt gebruikt om het huis in de zomer te koelen. Kopers wonen hier straks in nagenoeg energieneutrale (energieprestatie coëfficiënt van 0,26) en toekomstbestendige woningen.

In de parkeergarage komt een mobiliteitshub voor tien elektrische deelauto’s en in het openbaar gebied worden nog eens zes parkeerplaatsen voor elektrische deelauto’s gereserveerd. Daarnaast biedt de garage plaats aan in totaal 118 auto’s.