Heimstaden koopt 673 woningen van Mooiland

Heimstaden Bostad, een dochteronderneming van Heimstaden, koopt 673 Noord-Hollandse woningen van woningcorporatie Mooiland.

De transactie wordt naar verwachting op 15 december afgerond. De portefeuille bestaat uit 620 appartementen, 53 eengezinswoningen, commerciële ruimtes en parkeerplaatsen. Heimstaden heeft lokale vestigingen in Nederland en zal alle klanten in eigen huis bedienen.

‘Als duurzame woningaanbieder kijken we ernaar uit om in al onze markten een positieve maatschappelijke en ecologische bijdrage te leveren’, aldus Simon Kuijs, investment manager bij Heimstaden.

Dit is de eerste overname van Heimstaden van een Nederlandse non-profit woningcorporatie. De Nederlandse autoriteit voor woningcorporaties, lokale overheden en woningcorporaties hebben ingestemd met de overname. Heimstaden zal alle bestaande contracten overnemen en zich committeren aan zeven jaar huurbeperkingen om betaalbare woningen voor de klanten te garanderen.

Het grootste deel van de portefeuille is gereguleerd en ongeveer de helft van de portefeuille heeft een energielabel in de categorie A, B of C. Heimstaden zal investeren om de energielabels voor de rest van de portefeuille te verbeteren.