Provast verkoopt Monarch III aan Syntrus Achmea RE&F

In het centrum van het Beatrixkwartier in Den Haag ontwikkelt Provast 248 huurappartementen in het populaire middensegment. Monarch III zal zowel de woonfunctie als kantoorfunctie in het Beatrixkwartier verder versterken. Syntrus Achmea RE&F verwerft voor € 65 mln de appartementen en commerciële ruimte namens haar opdrachtgevers.

Het plan aan de Prinses Beatrixlaan heeft een totaal volume van ruim 32.000 m² BVO. Het omvat twee woontorens met in totaal 248 vrije sector huurappartementen van 52 tot 125 m². De huren bevinden zich tussen de circa € 800 en € 1350 per maand. Op de begane grond is 350 m² voor horeca beschikbaar en er worden 146 parkeerplaatsen gerealiseerd.

De appartementen sluiten volgens Provast goed aan op de vraag naar betaalbare hoogwaardige woningen op een toplocatie. De bouw start in het tweede kwartaal van 2017. Het project wordt het derde kwartaal van 2019 opgeleverd. Zes maanden daarvoor start de verhuur en worden ook de definitieve huurprijzen bekend. De bouw is in handen van Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk. Monarch III is het vijfde project van Provast in deze gebiedsontwikkeling en heeft een investeringswaarde van € 65 mln.

Het Beatrixkwartier ligt vlak achter de Utrechtsebaan, op een paar honderd meter Den Haag Centraal Station (of één halte met de RandstadRail). Op ongeveer vijf minuten loopafstand bevindt zich winkelstraat de Theresiastraat.

Martijn Dirks, partner Provast: “Met het toevoegen van woningen aan het Beatrixkwartier maken we een stuk centrum. Mensen willen naar de stad. Den Haag is erg in trek. Door het internationale profiel, goede voorzieningen op het gebied van cultuur, onderwijs en uitgaan komen er veel expats, studenten en young professionals bij. Daardoor is er een grote behoefte aan middeldure huurwoningen.”

Henk Jagersma, directievoorzitter Syntrus Achmea Real Estate & Finance: “Dit project versterkt de kracht van het Beatrixkwartier, omdat het gebied multifunctioneler wordt. Er is een groot tekort aan huurwoningen in veel steden, terwijl institutionele beleggers bereid zijn om miljarden euro´s in deze woningen te beleggen. Dat geld moet geïnvesteerd kunnen worden. De consument, de pensioendeelnemer én de steden worden daar beter van.”

Powerhouse Company is verantwoordelijk voor het ontwerp. Provast werd bij deze transactie geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff.