Volop wonen en sport op Campus Driene in Hengelo

Ontwikkelcombinatie Leyten/Trebbe en gemeente Hengelo hebben de realisatieovereenkomst ondertekend voor de wijk Campus Driene. Er moeten onder meer ruim 300 woningen komen. 

Woensdag 22 mei heeft de gemeenteraad van Hengelo het stedenbouwkundig plan en de bijbehorende grondexploitatie van Campus Driene vastgesteld. Een kleine week later tekenden de de ontwikkelcombinatie Leyten/Trebbe en de gemeente Hengelo de realisatieovereenkomst. 

In 2021 sloten beide partijen al een intentieovereenkomst om tot een integrale gebiedsvisie te komen, die in september 2022 door de gemeenteraad vastgesteld. Aanleiding voor de intentieovereenkomst was een aantal verzoeken van de huidige eigenaren in het gebied. De gemeente en Leyten/Trebbe zijn grondeigenaar van een groot deel van het gebied.

Doelstellingen stakeholders

Campus Driene moet  bijgedragen aan de groeiambities van de gemeente Hengelo. Onderwijsinstelling Het Smeot wil de school aan de Sportlaan Driene uitbreiden en Leyten/Trebbe wil woningen realiseren. Ook waren er verzoeken van initiatiefnemers buiten het projectgebied om zorgwoningen en woonwagenstandplaatsen een plek te geven. 

Ruime variëteit aan woningen

In Campus Driene komen 301 woningen en appartementen bestemd voor de sociale huur en betaalbare koop, middeldure huur en koop en een klein deel vrije sector huur en koop. Trebbe neemt er daar 245 voor haar rekening.  Met de ruime variëteit in woningen wordt Campus Driene een multifunctionele wijk. Ontmoeting, verbinding en een gezonde wijk om in te wonen zijn belangrijke dragers voor het plan. Dit is onder meer terug te zien in de parkachtige setting, wandel- en looppaden en volop ruimte voor sport. 

Twee fasen

Campus Driene wordt in twee fases gerealiseerd. De eerste fase omvat ruim 170 woningen. In 2033 maken de tijdelijke flexwoningen plaats voor de laatste fase. De gemeente Hengelo heeft vanuit de regeling Woningbouwimpuls van het Ministerie van Binnenlandse Zaken een subsidie van ruim € 1 mlljoen gekregen. Naar verwachting start de verkoop van de eerste fase woningen medio 2025.