Unibail-Rodamco-Westfield breidt raad van bestuur uit en reorganiseert

Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft aangekondigd dat naast Jean-Marie Tritant, Chief Executive Officer en voorzitter, en Fabrice Mouchel, Chief Financial Officer (CFO), twee nieuwe leden worden toegevoegd: Olivier Bossard en Astrid Panosyan.

Olivier Bossard is benoemd tot Chief Investment Officer (CIO) en Astrid Panosyan wordt Chief Resources Officer (CRO). Zij werken mee aan de transformative van de organisatie, zoals geformuleerd in de Better Places 2030-strategie.

De nieuwe raad van bestuur staat aan het hoofd van een meer gedecentraliseerd URW met meer zeggenschap voor de regio’s en een vereenvoudigde bedrijfstop.  

Vier nieuwe Europese regio’s en de Verenigde Staten krijgen bevoegdheid om hun activiteiten te baseren op de plaatselijke marktomstandigheden en financieel zelfstandiger op te treden.

Ze hebben allemaal een regionale Chief Operating Officer (COO) aan het hoofd die rapporteert aan Jean-Marie Tritant, CEO. Aangepast aan deze nieuwe opzet zal de bedrijfstop zich voornamelijk richten op strategische allocatie van middelen en het overzien van de prestaties.

Michel Dessolain is benoemd tot Chief Customer Officer (CCO). Hij overziet strategische marketing, innovatie, data, digitale marketing en nieuwe inkomsten tot in de loop van dit jaar een nieuwe CCO komt.

De raad van bestuur wordt ook ondersteund door een Executive Committee bestaande uit de raad van bestuur, de vijf regionale COO’s en Executive Managing Directors, onder voorzitterschap van de CEO.