Aedifica investeert € 24,5 mln op drie locaties

Aedifica koopt voor € 24,5 mln drie nog te bouwen woonzorglocaties. 

Via Aedifica’s joint venture met Dunavast-Sonneborgh waarmee het exclusief ontwikkelt, investeert Aedifica twee te bouwen zorgresidenties in Alphen aan den Rijn en Waarder € 15 mln. In Tiel investeert Aedifica € 9,5 mln. 

Het project Alphen Raadhuisstraat 2 zal ontwikkeld worden in een residentiële wijk in het centrum van
Alphen aan den Rijn. Deze kleinschalige zorgresidentie wordt specifiek afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften en zal een nieuw thuis bieden aan 27 bewoners. De bouwwerken zijn al gestart en zullen naar verwachting worden opgeleverd in het vierde kwartaal van 2022.

Het project Waarder Molendijk 3 zal ontwikkeld worden in een residentiële wijk in Waarder, deel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Deze locatie zal plaats bieden aan 33 bewoners. De bouwwerken zullen starten in het eerste kwartaal van 2022 en zullen naar verwachting worden opgeleverd in het tweede kwartaal van 2023.

Bij de bouw van beide zorgresidenties zullen de meest recente BENG4-normen toegepast worden en zal er geïnvesteerd worden in energie-efficiënte systemen, zoals warmtepompen en slimme ventilatiesystemen. Na oplevering zullen de sites een klasse A energielabel krijgen en bijdragen aan de verdere verduurzaming van Aedifica’s vastgoedportefeuille.

Aedifica en Dunavast-Sonneborgh hebben via hun joint venture (waarin Aedifica een belang heeft van 75%) de eigendom van de grondposities in Alphen aan den Rijn en Waarder verworven. De totale investering in beide ontwikkelingsprojecten (inclusief de acquisitie van de grondposities en de bouwwerken) zal ca. 15 miljoen € bedragen.

Beide zorgresidenties zullen worden uitgebaat door Amadeushuis, een onderneming van Stichting Fundis. 
De zorgresidenties zullen worden verhuurd op basis van nieuwe, niet-opzegbare double net
huurovereenkomsten met een looptijd van 15 jaar. Het initiële brutohuurrendement zal na oplevering
van de werken ca. 5,5% bedragen.

Het project in Tiel Bladergroenstraat 6 wordt specifiek afgestemd op de noden van ouderen met hoge zorgbehoeften en zal een nieuw thuis bieden aan 38 bewoners. De bouwwerken zullen
starten in het tweede kwartaal van 2022 en zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023
worden opgeleverd.

Aedifica’s totale investering zal ca. € 9,5 mln bedragen. De zorgresidentie zal worden geëxploiteerd door Saamborgh (voorheen Lang Leve Thuis), een Nederlandse private zorgaanbieder. In kleinschalige woonzorglocaties biedt de organisatie kwalitatieve 24-uurszorg aan ouderen met dementie en/of somatische klachten. Saamborgh exploiteert thans 10 zorglocaties en zal daarnaast nog een bijkomende zorgresidentie van Aedifica8 uitbaten die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 zal worden opgeleverd.

De site zal worden verhuurd op basis van een nieuwe, niet-opzegbare triple net huurovereenkomst met
een looptijd van 20 jaar. Het initiële nettohuurrendement zal na oplevering van de werken ca. 5,5%
bedragen.