De partijen die beroep wilden aantekenen tegen de verkoop van 4000 woningen door het WIF aan Round Hill Capital zien daar van af. Daarmee is de koop definitief geworden.
De partijen die beroep wilden aantekenen tegen de verkoop van 4000 woningen door het WIF aan Round Hill Capital zien daar van af. Daarmee is de koop definitief geworden.
Het Wooninvesteringsfonds, Round Hill, zes gemeenten, drie woningcorporaties en de Woonbond hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds aan Round Hill. Het waren deze partijen die bezwaar hadden gemaakt tegen de verkoop. De betrokkenen hebben besloten om niet in beroep te gaan tegen het besluit van de Minister om goedkeuring aan de verkoop te geven.
Bestuurder Michiel Faro :'Door de bereidheid van de bezwaarmakende partijen en Round Hill om het gesprek aan te gaan en de constructieve houding van alle certificaathouders is het schijnbaar onmogelijke mogelijk geworden. Ik ben tevreden dat deze verkoop nu is voorzien van een breed draagvlak. Wij hebben een standaard gezet hoe in het vervolg omgegaan kan worden met de verkoop van huurwoningen aan buitenlandse beleggers. Deze investeringen zullen we de komende jaren nodig hebben.'
Ten opzichte van de oorspronkelijke overeenkomst zijn een paar wijzigingen overeengekomen. Round Hill en de gemeenten hebben afgesproken dat inhoud wordt gegeven aan de dialoog over de volkshuisvestelijke invulling. In de gemeente Delft koopt Woonbron in plaats van Round Hill 55 woningen.
Met deze verkoop is faillissement van het Wooninvesteringsfonds voorkomen. Het WIF kan zijn schulden aflossen en de leden/certificaathouders ontvangen een bedrag van circa € 70 mln dat ten goede kan komen aan de volkshuisvesting in hun gemeenten.