Hubert Möllenkamp krijgt 2,5 jaar cel

Hubert Möllenkamp, voormalig bestuurder van corporatie Rochdale, is veroordeeld tot 2,5 jaar cel onvoorwaardelijk.

Hubert Möllenkamp, voormalig bestuurder van corporatie Rochdale, is veroordeeld tot 2,5 jaar cel onvoorwaardelijk.

De Rechtbank acht het jarenlang aannemen van steekpenningen en smeergeld bewezen, alsmede witwassen, oplichting en het doen van valse belastingaangifte en meineed. Het OM had drie jaar cel geëist.
Möllenkamp is veroordeeld voor meineed omdat hij tijdens de Parlementaire Enquête Woningcorporaties heeft gezegd dat hij nooit geld heeft aangenomen.

Möllenkamp was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. De verwachting is dat hij wel in hoger beroep gaat. Tot die tijd hoeft hij niet de cel in.
De zaak kwam in 2008 aan het rollen na een publicatie in de Telegraaf. De directeur, die toen 25 jaar directeur was, werd daarop geschorst en later volgde de aangifte. Rochdale heeft ook een civiele zaak aangespannen tegen Möllenkamp.

Tegen de vrouw van Möllenkamp, Alberdine V., werd drie maanden cel geëist wegens het opmaken van een valse factuur. Ze is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur. De twee zakenpartners van de gewezen corporatietopman, Arie van E. en Henk O., moeten respectievelijk een en twee maanden de cel in. Beiden hebben ook een taakstraf van 240 uur gekregen.