Magna Plaza verkocht voor € 63,5 mln

Magna Plaza, het winkelcentrum achter het Paleis op de Dam in Amsterdam is verkocht aan een consortium van institutionele beleggers uit Europa en Israël.

Naar verluidt ligt de koopprijs iets boven € 63,5 mln. Verkopers zijn een fonds van Allied Irish Bank (AIB) en Breevast.

Het winkelcentrum heeft een winkeloppervlakte van 5580 m² dat het basement, de begane grond en de 1ste en 2de verdieping beslaat. Op de bovenste verdiepingen is 1420 m² aan kantoorruimte aanwezig. De huur en huurwaarde van Magna Plaza zou ca. € 3,5 mln per jaar bedragen.

Magna Plaza is gelegen aan de Spuistraat nr 137/139, op de hoek met de Nieuwezijds Voorburgwal 182 en direct gelegen achter het Paleis op de Dam op geheel eigen grond.  

De verkopers hebben recent nog de gehele façade gerenoveerd en de entree van het centrum aangepast. Het winkelcentrum heeft momenteel 38 verschillende huurders waaronder Sissy boy/Men at work, Swarovski, Armani en America Today. 

De kopers plannen hier in de nabije toekomst een groot internationaal winkelbedrijf en een European Foodcourt te huisvesten.

De kopers werden in deze bijgestaan door CMS Derks Star Busmann uit Amsterdam, DPM Group uit Naarden en Ringstate uit Aalsmeer.