MN en PMT realiseren 46 middeldure huurwoningen in Gorinchem

MN en PMT hebben deze week de laatste fase van het nieuwbouwproject Hoog Dalem in Gorinchem gerealiseerd: 46 eengezinswoningen met achtertuin, bestemd voor de verhuur.

Met de realisatie van dit nieuwbouwproject leveren MN en de stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek een bijdrage aan een groot tekort aan goede betaalbare vrije sector huurwoningen. De woningen zijn vooral voor gezinnen geschikt. Alle woningen zijn hoogwaardig afgewerkt en voorzien van vloerverwarming, een fraaie badkamer en een luxe keuken met inbouwapparatuur. Het huurniveau ligt op € 900 per maand. De woningen hebben een oppervlakte van 115 m² (GBO).

MN verzorgt de pensioenuitvoering voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij en beheert een vermogen van ongeveer €125 mrd voor diverse pensioenfondsen in Nederland. MN voert de pensioenadministratie, verzekeringen en sociale regelingen uit voor bijna 2 mln mensen en ongeveer 35.000 werkgevers. Bij MN werken circa 1000 mensen.

PMT is het grootste marktpensioenfonds van Nederland. Het fonds werkt voor ongeveer 33.000 ondernemingen, waarin ruim 385.000 werknemers op dit moment een pensioen opbouwen. Tel daarbij op de deelnemers die niet langer een pensioen bij het fonds opbouwen, maar dat voorheen wel deden (ruim 666.000) en de personen die al een uitkering ontvangen (ongeveer 255.000) en het totaal aantal deelnemers is meer dan 1,3 mln.