AXA IM koopt RAI hotel

Ontwikkelaars COD en Being Development hebben het nhow Amsterdam RAI hotel verkocht aan AXA Investment Managers – Real Assets, handelend namens haar klanten, in een joint venture met het Deense pensioenfonds ATP.

Het hotel wordt voor het grootste deel gehuurd door NH Hotel Group met hun merk nhow en bevat 650 kamers, bestaande uit 12 verschillende typen en een tweelaags presidential suite. Het gebouw bevat een skybar- en restaurant, een multimediastudio op 91 meter hoogte, een spa/wellness, horeca op de begane grond, en een parkeergarage met 200 plekken onder het gebouw. Het gebouw heeft een BREEAM Excellent ontwerpcertificering ontvangen, met de hoogste score ooit voor een hotel in Nederland.

NH Hotel Group heeft een 25-jarig huurcontract gesloten voor het hotel. Daarnaast zijn de ontwikkelaars exclusief in gesprek met een huurder voor de horeca-unit op de begane grond. De spa/wellnes op de tiende verdieping zal ook aan een derde partij verhuurd worden en de bovenste verdieping met skybar- en restaurant wordt door NH onderverhuurd aan een horeca-exploitant. Voor de parkeergarage is een 20-jarige huurovereenkomst gesloten met de RAI.

Pleijsier Bouw is in september 2016 gestart met de bouw van het project. ABN AMRO Real Estate Clients en ontwikkelaar COD tekende vorig jaar op de Provada de overeenkomst voor de financiering van de ontwikkeling van het hotel.

CMS was verantwoordelijke voor de juridische ondersteuning van de ontwikkelaars in het verkoopproces. De kopers werden juridisch ondersteund door Loyens & Loeff.