Wonam start bouw 219 woningen en 4000 m² kantoren in Amsterdam-Noord

Wonam is gestart met de bouw van complex Pulse met 219 middenhuurwoningen en 4000 m² kantoren aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.

Naast huurwoningen met twee of drie kamers en kantoorruimte komen er ook horeca- en retailvoorzieningen en een expositieruimte. De locatie van complex Pulse ligt direct aan het nieuwe metro- en busstation van de Noord–Zuidlijn.

In de twee torens komen huurwoningen voor zowel young professionals als gesettelde stedelingen (gezinnen, stellen etc.). De begane grond wordt een grote open ruimte met een combinatie van horeca en retail. Wonam verwacht door de mix aan functies een hoge mate van sociale controle in het stationsgebied te kunnen realiseren. Het ontwerp van Pulse is van de hand van Benthem Crouwel Architecten.

De bouw van Pulse is het achtste project van Wonam. Op dit moment worden in Amsterdam nog vier andere projecten met meer dan 1000 woningen ontwikkeld. Ook in Utrecht is een bouwproject voor middenhuur gestart. Volgens directeur Robert Kohsiek is de belangstelling voor betaalbare huurwoningen enorm. 

img
Redacteur
Profiel