KPN verlengt huur van Glass House Sloterdijk met 10 jaar

NSI tekent een nieuw 10-jarig contract met de huidige huurder, KPN, voor het hele pand Glass House in Amsterdam Sloterdijk. 

Dit heeft het beursgenoteerde NSI meegedeeld. NSI kocht het pand in juli 2016. Het gebouw van circa 23.000 m² ligt aan de Teleportboulevard 121-133, direct naast treinstation Amsterdam sloterdijk. 

Het nieuwe huurcontract start met terugwerkende kracht op 1 december 2016. 'Een win-win transactie waarbij de huurder meer zekerheid krijgt en een lager huurniveau. Voor NSI vertaalt het verlaagde risico van de investering zich in een significante waardestijging', aldus de eigenaar in een persbericht.

Anne de Jong, CIO van NSI, voegt toe: 'Ten tijde van de acquisitie was Glass House beduidend over-verhuurd met een kort huurcontract tot Q3 2019. We kochten het gebouw met de visie dat er twee opties waren. Of het lopende contract met de huurder zou verlengd worden of NSI zou (gedeeltelijk) een HNK creëren op één van de best bereikbare kantorenlocaties van Amsterdam. We zijn verheugd dat de huurder de kwaliteiten van deze locatie erkent en zich voor een verdere 10 jaar heeft gecommitteerd.'

Savills adviseerde NSI bij deze nieuwe huurovereenkomst.

NSI kocht het pand een half jaar geleden aan voor € 57 mln (exclusief aankoopkosten) en dat reflecteerde een bruto aanvangsrendement van ruim 11%. Het gebouw heeft energielabel A, is verdeeld over 8 bouwlagen en heeft 2 entrees waardoor het zeer geschikt is voor multi-tenant gebruik.