Zweedse belegger Sagax koopt bedrijfscomplex Engie in Dordrecht

Sagax heeft het bedrijfsgebouw aan de Donker Duyvisweg 301 in Dordrecht gekocht van Internos Global Investors. Het pand aan de Donker Duyvisweg is circa 12.000 m² groot en is langjarig verhuurd aan Engie Nederland ten behoeve van het produceren van onderdelen die worden gebruikt in de verschillende operaties. 

Engie, voorheen GDF Suez is een Frans multinationaal energiebedrijf dat opereert in de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit, aardgas en duurzame energie.

Sagax legt zich toe op het verwerven, ontwikkelen en beheren van commercieel vastgoed. De portefeuille van Sagax heeft een totale omvang van ruim 2 mln m² vvo verdeeld over meer dan 400 objecten. De objecten liggen voornamelijk in Zweden, Finland en Frankrijk. De portefeuille heeft een marktwaarde van ongeveer € 2 mrd. De aandelen van Sagax zijn genoteerd op de Nasdaq Stockholm. 

Het complex maakt deel uit van de Dutch Active Fund PropCo portfolio. Internos werd bij deze transactie geadviseerd door Allen & Overy en Colliers International.