Leiden zoekt ontwikkelaar voor gemeentekantoor

De gemeente Leiden zoekt een ontwikkelaar die een gemeentekantoor met publieksfuncties van 11.000 m² kan realiseren in het Stationsgebied. De gemeente zal het gebouw gaan huren of kopen.

De gemeente Leiden wil een ontwikkelpartner selecteren die een prettige, efficiënte en duurzame huisvesting aanbiedt voor een deel van de ambtenaren en voor de gemeentelijke publieksfuncties. De opdracht betreft op hoofdlijnen het uitvoeren van de ontwikkelovereenkomst met bouwplicht, op basis van het Programma van Gebruik voor circa 11.000 m² bvo.

Bij de opdracht kiest de gemeente Leiden primair en nadrukkelijk voor de rol van gebruiker (gebruiker-huurder of gebruiker-eigenaar). De scope van de opdracht omvat het casco van het de huisvesting met prestatieverplichtingen, bijvoorbeeld ten aanzien van onderhoud en energiegebruik. Het inbouwpakket (vaste inrichting) is een verplichte optie, vanwege integratievoordelen met het casco. Het staat inschrijvers vrij om in te schrijven met een verhuur- of verkoopaanbod.
Het staat inschrijvers vrij om naast de huisvesting tevens aanvullend programma te realiseren als de (steden)bouwkundige eenheid daar ruimte voor biedt.

Voor de locatie van de huisvesting is een zoekgebied gedefinieerd, te weten de binnenstadzijde van het Stationsgebied van de gemeente Leiden. Uitsluitend met locaties binnen dit zoekgebied mag worden ingeschreven. Inschrijvingen met locaties van derden zijn vanzelfsprekend afhankelijk van de ontwikkelbereidheid van die derden. De gemeente Leiden kan binnen het zoekgebied de zogenoemde Trafo-locatie aanbieden. Op deze locatie dient een (steden)bouwkundige eenheid van gemengd vastgoed te worden ontwikkeld van in totaal circa 38.000 m² bvo, waar het gemeentekantoor (circa 11.000 m² bvo) onderdeel vanuit maakt.