Ook Zadelhoff stapt in Schiekadeblok Rotterdam

Onder de naam Delftseblok gaat een ontwikkelcombinatie bestaande uit  De Fundering, Zadelhoff en Volkshotel vier gebouwen aan de Delftsestraat herontwikkelen. 

Als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Schiekadeblok startte de gemeente Rotterdam eind 2022 een verkoopprocedure voor de panden aan de Delftsestraat 21-33 en Delftseplein 38-39. Er werd gezocht naar een geschikte marktpartij die de panden wilde kopen en renoveren. 22 januari is de definitieve gunning verleend aan de ontwikkelcombinatie bestaande uit De Fundering, Zadelhoff en Volkshotel. De laatste partij ontwikkelde in Amsterdam een gelijknamig hotel in het voormalige pand van de Volkskrant van de Wibautstraat. 

Onder architectuur van Loer Architecten en Studio Steenbruggen worden de vier bestaande panden aan de Delftsestraat/het Delftseplein herontwikkeld tot hotel, restaurants, cafés, urban deli, co-workingspace en bijna 6.000 m2 aan creatieve broedplaats en werkstudio’s. Als onderdeel vann de herontwikkeling worden twee nieuwe verdiepingen en groen daklandschap toegevoegd. Met speciale aandacht voor de bestaande architectuur van Maaskant en Oud worden de gebouwen verduurzaamd door de verbetering van gevels en installaties. 

Bi de gunnign was een belangrijk criterium voor de gemeente was dat het plan bijdraagt aan het "creatief-innovatief ecosysteem" van het Schiekadeblok. 'Het karakter van het gebied wordt voor een groot deel bepaald door de creatieve en innovatieve ondernemers. Deze doelgroep willen we zoveel mogelijk behouden', aldus de gemeente. De ontwikkelcombinatie heeft een beheer- en exploitatiemodel gemaakt waarin dit mogelijk is. Specifiek voor deze groep ondernemers zijn ruimtes met lage huurprijzen en huurprijzen ter hoogte van 80-90% van markthuur beschikbaar.

De ontwikkelcombinatie zal de komende tijd, in afstemming met de gemeente, de plannen verder uitwerken en een aanvraag omgevingsvergunning voorbereiden.

De concrete plannen voor de panden aan de Delftsestraat zijn in korte tijd het tweede goede nieuws voor de herontwikkeling van het Schiekadeblok. Eerder kondigde vastgoedondernemer Luc Smits al aan een high end kantorengebouw te gaan ontwikkkelen.