CBRE Global Investors neemt 64 woningen in Leidsche Rijn af

CBRE Global Investors heeft 64 huurwoningen gekocht in het nieuwbouwproject Grauwaart in Leidsche Rijn. Ze maken deel uit van het CBRE Dutch Residential Fund.

Donderdag 8 december worden de laatste woningen van de eerste fase van het project Grauwaart van 64 huurwoningen in Leidsche Rijn, Utrecht opgeleverd aan het CBRE Dutch Residential Fund. De huurpijs van de woningen valt in het middensegment, een segment waar grote vraag naar is in Utrecht.

De belangstelling van huurders voor de woningen is groot en alle woningen zijn reeds voor oplevering verhuurd. In maart dit jaar werd er gestart met de bouw van de woningen, die in rap tempo zijn gerealiseerd door Heijmans volgens het Heijmans Huismerk woonconcept. CBRE Global Investors speelt met de ontwikkeling van deze woningen tevens in op de wens van de gemeente Utrecht om meer huurwoningen in het middensegment te realiseren.

Het CBRE Dutch Residential Fund richt zich op de economisch sterke regio’s van Nederland met groeipotentie. Utrecht is een van regio’s waar het fonds haar portefeuille verder wil uitbreiden en de 64 grondgebonden huurwoningen in het middensegment dragen daar aan bij en zijn van een hoge kwaliteit.
In een tweede fase worden nog 7 grondgebonden woningen en 10 beneden-bovenwoningen gerealiseerd. De oplevering van deze woningen wordt verwacht medio 2017.