80% van The Style Outlets verhuurd

Neinver en Nuveen zullen in het najaar de deuren van The Styles Outlets in Halfweg openen. 80% van de vierkante meters bvo is inmiddels verhuurd. 

Dat meldt Neinver bij de presentatie van de jaarcijfers. De bouwwerkzaamheden vorderen: 50% van de bouw is voltooid. In september 2019 verkreeg Amsterdam The Style Outlets het BREEAM-NL Nieuwbouw keurmerk in de ontwerpfase. Neinver is samen met Nuveen eigenaar van The Styles in Halfweg.

Neinver heeft een omzet gerealiseerd van €1,047 mrd in 2019, een like-for-like groei van 7% vergeleken met 2018. Het aantal bezoekers van de 16 outletcentra in het portfolio steeg met 3% naar ruim 45 miljoen.

“Ons outletportfolio heeft in 2019 sterke resultaten laten zien, waarbij de totale omzet sneller groeide dan in de twee voorgaande jaren. Deze positieve cijfers ondersteunen onze strategie om onze sterkste centra te vernieuwen, te investeren in de positionering van onze nieuwste centra door de winkelervaring van onze klanten te verbeteren, nieuwe winkeliers aan te trekken en in een aantal centra een meer premium merkenmix te creëren,” zegt Carlos González, Neinver’s Managing Director.

Neinver’s groeistrategie richt zich onder andere op het renoveren van een aantal gevestigde centra om bezoekers de beste ervaring te kunnen blijven bieden. "Net als in de afgelopen jaren zullen we ons richten op het opknappen en renoveren van onze projecten en zullen we onze voetafdruk in de markt blijven vergroten door middel van nieuwe ontwikkelingen en acquisities. In 2019 hebben we Silesia Outlet in Polen aan onze portefeuille toegevoegd en dit jaar openen we een opvallende retailbestemming in Nederland: Amsterdam The Style Outlets. Daarnaast werken we verder aan Alpes The Style Outlets in Frankrijk, nabij de Zwitserse grens,” aldus Carlos González.

In lijn met de ESG-strategie van Neinver en haar streven om de waarde voor al haar stakeholders te maximaliseren, heeft de onderneming haar GRESB - global environmental, social and governance (ESG) benchmark voor onroerend goed - score verbeterd naar 82/100, ten opzichte van 69/100 in 2019. Onder de duurzaamheidsmijlpalen behaalde het bedrijf de AIStoegankelijkheidscertificering voor de gehele Spaanse portefeuille en breidde het de ISO 45001 uit voor bijna de gehele portefeuille in Europa. Zo heeft het bedrijf nu 90% van zijn portefeuille gecertificeerd volgens vier ISO-normen (9001.14001.50001 y 45001) en BREEAM In Use.