100 appartementen in kantoor Melkemastate Leeuwarden

NIBC Vastgoed Hypotheek heeft in samenwerking met Asset Partners een bouwfinanciering gerealiseerd voor Blue Zone Wonen. Hiermee wordt de transformatie naar woningen mogelijk gemaakt van het voormalige kantoorpand van Liander, bekend als Melkemastate, in Leeuwarden.

Het pand zal worden omgevormd tot 100 appartementen, bestemd voor zowel verhuur als verkoop. De locatie biedt toekomstige bewoners het voordeel dat zij binnen 12 minuten in het hart van Leeuwarden of op het Centraal Station kunnen zijn. De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels gestart en verwacht wordt dat de verbouwing binnen 12 maanden is afgerond.

De transformatie is mogelijk gemaakt in samenwerking met Jos Westra, adviseur bij Asset Partners: ‘Voor de financiering hebben we gekozen voor een samenwerking met NIBC Vastgoed Hypotheek vanwege hun uitgebreide ervaring met bouwfinancieringen en korte communicatielijnen, waardoor we de contracten binnen drie weken rond hadden’.

Arthur de Roode van NIBC Vastgoed Hypotheek: ‘We zien een groeiende interesse van vastgoedondernemers in bouwfinancieringen. Deze financiering is een mooi voorbeeld van hoe NIBC Vastgoed Hypotheek projecten zoals nieuwbouw, verbouw, projectontwikkeling, verduurzaming en transformatie, mogelijk maakt.’ 

Laatste nieuws

Evenementen