Marcel de Boer en Maarten Vermeulen in RICS European World Regional Board

Marcel de Boer is benoemd tot het bestuur van RICS Europe. De European World Regional Board wordt gevormd door 8 leden uit verschillende landen, waaronder ook Maarten Vermeulen (tweede foto).

RICS heeft de European World Regional Board conform de statuten vernieuwd. De board bestaat uit acht vastgoedprofessionals uit Frankrijk, Nederland, Spanje, Duitsland en Gibraltar. Tina Paillet FRICS, hoofd projecten en technologie van Generali Real Estate is de nieuwe voorzitter.

Nederland is ruim vertegenwoordigd door Marcel de Boer MRICS (managing director van Troostwijk Real Estate en voorzitter van NVM Business) en Maarten Vermeulen, RICS regional managing director voor Europa, Rusland en GOS. De overige leden zijn Seweryna Afanasjew, Silvio Estienne, Eduardo Fernandez-Cuesta, Nikolaus Holzinger en Josiane Richardson. De leden van de Board zijn benoemd voor een periode van drie jaar. Bij RICS Europe zijn ruim 8100 gekwalificeerde vastgoedprofessionals aangesloten uit meer dan 40 Europese landen.

Doel van de World Regional Boards is de RICS-strategie op regionaal niveau te realiseren door toezicht te houden op plannen en middelen toe te wijzen binnen de regio. Zij rapporteren aan de Management Board. Kerntaak van de Board van RICS Europe is te bewerkstelligen dat RICS-vastgoedprofessionals de uitdagingen aan kunnen gaan waar de natuurlijke en de gebouwde omgeving voor komen te staan, in het licht van de snelgroeiende wereldbevolking.

Tina Paillet FRICS, voorzitter van de Europese Board: "Ik ben er trots op de RICS Europe Board voor te zitten in het jaar dat RICS zijn 150-jarig jubileum viert. Dit jaar vieren we de belangrijke en positieve impact die onze leden hebben op de samenleving. Tegelijkertijd is het de gelegenheid om vooruit te kijken en te zorgen dat het beroep relevant blijft en de uitdagingen van morgen aan kan gaan.

Een belangrijke uitdaging is de snelheid waarmee technologie verandert. Dat zal de manier waarop we werken, gegevens verzamelen en gebruiken drastisch veranderen. Nieuwe technologie als kunstmatige intelligentie en blockchain zal vastgoedprofessionals nieuwe kansen bieden. Om die te benutten is meer aandacht voor de ontwikkeling van vaardigheden cruciaal.

Ik ben ervan overtuigd dat RICS als internationale beroepsorganisatie het best is toegerust om deze kansen te omarmen en haar leden te begeleiden naar het PropTech tijdperk. Wij zullen de hoogste normen uitdragen, onderzoek doen dat tot nadenken stemt en innovatieve leerprogramma's ontwikkelen voor alle professionals in de Europese regio".

Om dit engagement te tonen, organiseert RICS in april 2018 de derde Summit of the World Built Environment Forum in Londen. Onder het thema 'Urbanisation, Innovation and Civilization' zal de Summit zich richten op de commerciële strategieën die nodig zijn om het enorme potentieel te ontsluiten van de mensen van de 21e eeuw en de gebouwde omgeving. Met dit forum wil RICS de kennis, vaardigheden en middelen delen die nodig zijn om de omgeving te creëren die de groeiende wereldbevolking nodig heeft.

RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) is een wereldwijde en zelfregulerende beroepsorganisatie voor vastgoedprofessionals, waarbij 125.000 leden zijn aangesloten, inclusief 874 in Nederland. RICS stelt het algemeen belang voorop en bevordert dat haar leden professioneel en integer handelen. De organisatie stelt normen op voor de beroepsuitoefening en opleidingen en handhaaft gedragscodes door onafhankelijk tuchtrecht. In 2018 bestaat RICS 150 jaar.