LCP en Dietz aan de slag met DC van 120.000 m² bij Roosendaal

Op vrijdag 27 januari heeft de oplevering van het Philips Lighting-terrein aan ontwikkelaar Logistics Capital Partners (LCP) plaatsgevonden.

De Britse ontwikkelaar LCP en de Duitse asset manager Dietz gaan op het voormalige fabrieksterrein van Philips Lighting in Roosendaal een distributiecentrum bouwen van 120.000 m². Ze zijn nog op zoek naar huurders.
Vorig jaar sloot LCP de verkooptransactie met Philips Lighting voor de aankoop van het 21 hectare grote fabrieksterrein op bedrijventerrein Majoppeveld langs de A58. Hier zal LCP spoedig van start gaan met de ontwikkeling van Campus A58, een 'XXL-warehouse-ontwikkeling'.

LCP en Dietz hebben in Roosendaal op bedrijventerrein Borchwerf II ook het nieuwe distributiecentrum van Primark gerealiseerd. In het 56.000 m² grote gebouw dat vorige maand open ging komen meer dan 400 mensen te werken. Het project vergde een investering van € 26 mln en werd gebouwd door Srangers Bouwbedrijf. Dietz is financier en projectinvesteerder van het DC van Primark.
LCP heeft 60 hectare aan grondposities in Europa en een pijplijn ter waarde van enkele honderden miljoenen. Momenteel is 55.000 m² in aanbouw. De onderneming opereert vanuit Londen met een team van 6 mensen en heeft vorig jaar een kantoor in Eindhoven geopend.

Dietz is een vastgoedgroep met 60 ondernemingen en heeft € 1,46 mrd assets under management op 48 locaties. Deze vastgoedportefeuille heeft een totaal vloeroppervlakte van 1,32 mln m². 

Op Campus A58 kan een logistieke ontwikkeling op maat worden voorzien tot circa 120.000 m². Volgens de ontwikkelaar biedt het internationaal georiënteerde bedrijven een unieke kans om een strategische positie in het hart van Europa in te nemen. 'Ook is het ideaal voor nieuwkomers op de Europese markt, die op zoek zijn naar de snelle oplevering van een grootschalige, flexibele logistieke oplossing met een hoge capaciteit, op de strategisch meest belangrijke logistieke locatie in Europa. Het biedt ook een zeer aantrekkelijke alternatieve logistieke locatie voor bedrijven die al een bestaande vestiging in Europa hebben, met name in de buurlanden België, Frankrijk en Duitsland, waar hogere arbeidskosten gelden'.

Campus A58 wordt gezamenlijk ontwikkeld door LCP en Dietz AG, een Duitse vastgoedgroep. JLL en CBRE zijn gezamenlijk aangesteld voor de verhuur van Campus A58.