'Uitbraak coronavirus leidt tot wereldwijde vlucht in hoogwaardige kernobjecten'

Het uitbreken van het coronavirus zal waarschijnlijk op vastgoedmarkten wereldwijd leiden tot een vlucht in hoogwaardige kernobjecten.

Volgens financiële dienstverlener Barings zullen beleggers mogelijk op de korte termijn een 'veilige haven'-benadering volgen. Azië voelt de pijn van het coronavirus het meest acuut op de markten voor commercieel onroerend goed, maar Europa en de VS staan voor materiële uitdagingen in onder meer het toerisme, aldus het onderzoek.

In Europa zullen vastgoedsectoren gericht op toerisme en hotels wellicht het meest door de corona-crisis worden getroffen. Serviced appartementen, restaurants, recreatie, zee- en luchthavenlogistiek bevinden zich mogelijk ook in de frontlinie. En mocht de toeleveringsketen worden verstoord, dan heeft dat ingrijpende gevolgen voor de detailhandel.

Nederland, Duitsland en Zweden zijn weliswaar exportlanden, maar onroerend goed lijkt volgens Barings het best geplaatst om stand te houden. In alle grote Europese steden zouden de rendementen op prime onroerend goed zelfs nog verder kunnen stijgen. Met uitzondering van retail-activa, waar de prijzen over de hele linie zacht lijken.

img
Redacteur
Profiel