Start bouw 136 nieuwbouwwoningen Lloydkwartier Rotterdam

De bouw van Lloyd Yard in Rotterdam is officieel van start gegaan. 

Lloyd Yard bestaat uit 136 nieuwbouwwoningen en tien zelfbouwkavels, en is gelegen op de Lloydpier in Rotterdam. De woningen bevinden zich in zes gebouwen met ieder een eigen karakter dat gebaseerd is op het kadebeeld van vroeger: grote panden en loodsen met een eigen gezicht en steeds wisselend in omvang en hoogte.  

Het gebouw telt 83 koopwoningen met woningtypes uiteenlopend van één- en tweelaagse appartementen, tot vierlaagse townhouses en penthouses. De woningen variëren van 94 m² tot 171 m², met in enkele gevallen de mogelijkheid tot een extra vide. Aan de kant van de Kratonkade worden 53 huurwoningen gerealiseerd, waarvan 30 woningen in het middensegment. 

Paul de Ruiter Architects en WE Architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de zes gebouwen. De binnentuin, de landschappelijke aspecten en de publieke elementen, zoals de poorten en de loopbrug, zijn ontworpen door ZUS (Zones Urbaines Sensibles). 

Bouwcombinatie Kroon en de Koning en Boele & van Eesteren (beide VolkerWessels) zorgt voor de realisatie van Lloyd Yard. Naar verwachting is de oplevering in het najaar van 2023.

Bij de bouw van Lloyd Yard is rekening is gehouden met veranderende mobiliteit. Zo komen er deelauto’s en oplaadpunten voor elektrische auto’s. Ook is er veel aandacht besteed aan circulair materiaalgebruik en duurzaamheid, waardoor de woningen energieneutraal zullen zijn.

 

Laatste nieuws

Evenementen