Remeha/BDR Thermea zoekt nieuwe bedrijfslocatie in Apeldoorn

Remeha en moederbedrijf BDR Thermea zijn op zoek naar nieuwe huisvesting in Apeldoorn.

 

De Gemeente Apeldoorn onderzoekt waar het Remeha binnen de gemeente een nieuwe bedrijfslocatie kan bieden. Wethouder Joon (Economie) en wethouder Messerschmidt (Ruimtelijke Ordening ) hebben daarover onlangs een intentieovereenkomst afgesloten met de Nederlandse producent van warmtepompen en cv-ketels.

Remeha is al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw in Apeldoorn gevestigd. Aangejaagd door de energietransitie, maakt het bedrijf sterke groei door. Remeha telt vijfhonderd medewerkers en is daarmee een belangrijke werkgever in Apeldoorn en omgeving. Het is de bedoeling dat verschillende bedrijfsonderdelen van Remeha/BDR Thermea bij elkaar komen op de nieuwe locatie; het gaat om zowel kantoren, als productie-faciliteiten.

Volgens wethouder Messerschmidt biedt een verhuizing de mogelijkheid om de huidige locatie aan de Marchantstraat een woonbestemming te geven. “Met deze overeenkomst laten we zien dat we ons best gaan doen een goede nieuwe plek te vinden voor Remeha”, aldus de wethouder.

 

img
Redacteur
Profiel