Modereus Uniqlo kiest voor mega DC Heylen in Puttershoek

De Belgische logistieke ontwikkelaar Heylen Warehouses heeft twee grote huurdeals in ons land gesloten voor twee van haar centra in Puttershoek en Almelo. 

De mondiale fashiongigant Uniqlo wordt de  nieuwe huurder op SHIPP21 in Puttershoek, een ontwikkeling van Heylen Warehouses. Uniqlo heeft toegezegd Depot 2 te zullen huren, met een oppervlakte van maar liefst 92.000 vierkante meter aan magazijnruimte.

Uniqlo, een dochteronderneming van Fast Retailing Co., Ltd., is een van de grootste kledingretailers ter wereld en beschikt over meer dan 2.000 winkels in meer dan 20 landen Het nieuwe distributiecentrum in Puttershoek zal de supply chain-capaciteiten van de retailer in heel Europa aanzienlijk vergroten.

De bouw van het nieuwe distributiecentrum is momenteel in volle gang en de oplevering is gepland voor januari 2025. Deze ultramoderne faciliteit moet niet alleen het logistieke netwerk van Uniqlo versterken maar ook bijdragen aan de economische ontwikkeling van Puttershoek en de wijdere regio. 

Sterke vraag naar toplogistiek

Met de verwelkoming van Uniqlo naast BTS Logistics als tweede huurder is nu 132.000 m2 van de 210.000 m2 op SHIPP21 al verhuurd. Dit wijst volgens Heylen op een sterke vraag vanuit bedrijven, die zoek zijn naar een toplocatie. 

In Almelo hebben Heylen en GXO Logistics een langjarige huurovereenkomst getekend voor 64.000 m2 aan de T-Port Noord Logistieke Campus 21 in Almelo. Logistiek dienstverlener GXO huurt 64.000 m2 hoogwaardige logistieke ruimte op de T-Port North Logistics Campus, onderdeel van het  XL Businesspark. 

Met deze huurovereenkomst is de beschikbare capaciteit van 120.000 m2 op T-Port Noord volledig gevuild. 
bezetting van 120.000 m². De oplevering van dit pand aan GXO is voorlopig de finale fase van de ontwikkeling van Heylen Warehouses op XL Businesspark. Hierop heeft Heyelen sinds de  lancering van het project in In 2017 i ruim 240.000 m² industriële en logistieke ruimte ontwikkeld en verhuurd.