PROVADA Ondertekening Uptown in Rotterdam

Tijdens de Provada werd woensdag 8 juni de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van woontoren Uptown in Rotterdam.

Uptown komt op het Wijnhaveneiland aan de Jufferstraat in Rotterdam en krijgt een eigen buitenruimte, een ruime entree, hofjeswoningen en maisonnette-ateliers. Het gebouw krijgt 34 verdiepingen, waarvan de eerste 27 verdiepingen uitsluitend bedoeld zijn voor de vrije huur sector. De bovenste 8 etages met 28 luxe appartementen zijn bestemd voor de verkoop.

Tijdens de Provada werd de overeenkomst getekend door de verschillende partijen van deze ontwikkeling: HD Groep, Stebru Transformatie en Bouwinvest. HD Groep treedt bij dit project op als conceptontwikkelaar en architect en Stebru Transformatie als ontwikkelend aannemer. Het Bouwinvest  Residential Fund investeert in de 150 middeldure vrij sector huurwoningen en 90 parkeerplaatsen in een bovengrondse stallingsgarage.

De start bouw van de toren is gepland in het vierde kwartaal van 2016. De verkoop van de 28 appartementen  gaat 18 juni van start. TW3 Makelaars en Stebru richten zich op de verkoop. Wanneer de vrije sector huurwoningen in de verhuur gaan, is nog niet bekend.