Standard Life belegt € 50 mln in Nederland

De Standard Life Investments European Real Estate Club L.P. II (Euro Club II) heeft drie logistieke panden gekocht waarvan twee in Nederland en één in Zweden. De deal heeft een totale waarde van € 105 mln.

Het fonds heeft samen met E-Prop voor € 25 mln een nieuwbouw logistieke faciliteit van 33.300 m² gekocht in Vianen. De aannemer Sprangers zal het logistieke pand in het begin van 2017 opleveren.

Samen met ontwikkelpartner Hercuton heeft Standard Life € 23,8 mln betaald voor de overname van een nieuw logistiek complex in Dordrecht. Het gaat om een pand van 30.486 m². Ook dit pand zal in het voorjaar van 2017 worden opgeleverd.

In Zweden kocht Standard Life een retail park in Norrkoping van 37.000 m² voor € 56 mln. Verkoper was Axfast.

Daniel McHugh, hoofd Continental European Real Estate, Standard Life Investments, en fundmanager van Euro Club II zegt: “Op middellange termijn zien we een opwaarts potentieel in Nederland en Zweden. “

Euro Club II is een gesloten vastgoedfonds dat investeert in continentaal Europa. Momenteel heeft het fonds een volume van meer dan €600 mln.

Cushman & Wakefield adviseerde Standard Life Investments bij beide deals in Nederland. Savills en RED adviseerden Standard Life Investments bij de transactie in Zweden. JLL adviseerde Axfast bij deze deal.