Palmer Capital Nederland wijzigt naam in Arcona Capital

Palmer Capital heeft besluiten de aandeelhoudersstructuur op holding niveau aan te passen en de naam te wijzigen in Arcona Capital.

Palmer Capital Continental Europe werd in 2007 opgezet als een 50/50 joint venture tussen Palmer Capital Partners in Londen en een management team in München, en richt zich op vastgoedbeleggingen in Centraal- en West-Europa. Het huidige management team, dat bestaat uit Guy Barker, Ben Maudling en Tina-Kathrin Rauh, heeft het belang nu uitgebreid tot meer dan 80% en de naam gewijzigd in Arcona Capital.

Sinds 2012 is Palmer Capital Continental Europe actief in Nederland middels haar 100% dochter Palmer Capital Nederland, waarvan de naam wordt gewijzigd in Arcona Capital Nederland.  De onderneming beheert voor cliënten een beleggingsportefeuille van € 320 mln met vastgoedbeleggingen in tien Europese landen. Arcona Capital beheert negen beleggingsfondsen, waarvan vijf met een vergunning van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM).


Ray Palmer, Chairman van Palmer Capital in Londen, is blij met de nieuwe structuur: “De samenwerking was aanvankelijk opgezet als een 50/50 joint venture, maar de activiteiten hebben zich zo ontwikkeld dat het voor het management passend is de dominante aandeelhouder te worden. Dat is ook in lijn met het beleid dat we voor de rest van onze activiteiten hebben doorgevoerd.”