Onis en Reggeborg ontwikkelen Van der Valk hotel in Utrecht

UTRECHT - Onis Vastgoed en Reggeborgh Vastgoed hebben met Van der Valk Hotels een koopovereenkomst gesloten voor de bouw van een hotel met congresruimte in Utrecht. Het complex met een oppervlakte van circa 29.000 m[sup]2[/sup] zal begin 2015 verrijzen aan de Winthontlaan, op een zichtlocatie aan de A12.

UTRECHT - Onis Vastgoed en Reggeborgh Vastgoed hebben met Van der Valk Hotels een koopovereenkomst gesloten voor de bouw van een hotel met congresruimte in Utrecht. Het complex met een oppervlakte van circa 29.000 m2 zal begin 2015 verrijzen aan de Winthontlaan, op een zichtlocatie aan de A12.

Het te bouwen hotel bevat circa 180 kamers en congresruimten en krijgt een parkeerkelder voor ongeveer 330 auto’s. Op de bovenste verdieping, boven de 70 meter, wordt een skybar gerealiseerd met uitzicht over de stad.
Hoewel steeds meer structureel leegstaande kantoren worden omgebouwd naar hotel, is in dit geval sprake van herontwikkeling. Het bestaande verouderde gebouw wordt gesloopt en er wordt een nieuw gebouw met een andere functie voor in de plaats gezet. De start van de bouw wordt medio 2013 verwacht en de oplevering begin 2015. Onis Vastgoed uit Zwolle combineert de bouw van het hotel met ruim 10.000 m2 kantoren en overige dienstverlening. Op dit moment vinden gesprekken plaats met geïnteresseerde partijen voor de verhuur.
Het is het eerste hotel van Van der Valk in de stad Utrecht.