Voormalige V&D Schalkwijk verkocht

Hoes Schalkwijk heeft het voormalige V&D-pand in winkelcentrum Schalkwijk te Haarlem gekocht van CBRE Global Investors.

Hoes is al decennialang actief in het winkelcentrum en wil met deze aankoop een bijdrage leveren aan de revitalisatie en transformatie van het winkelcentrum.

Lunee Vastgoed uit Amstelveen, een deelneming van Hoes, zal de herontwikkeling van dit pand voor eigen rekening en risico gaan aansturen. Lunee Vastgoed wil het gebouw slopen en met name woningbouw gaan toevoegen aan het centrum. Hierbij wordt gedacht aan hoogbouw in combinatie met horeca en/of retail op de begane grond. Op dit moment wordt overleg gevoerd met de gemeente Haarlem en andere eigenaren in het winkelcentrum om tot een integrale aanpak te komen met als doel het winkelcentrum compacter te maken en met name woonfunctie toe te voegen aan dit gebied. Komend voorjaar is de start van de bouwwerkzaamheden gepland.

Bij de aankoop is Hoes geadviseerd door Van Gorkom Retail Property Consultancy uit Hilversum en Fakton (Re)development uit Rotterdam.

Met deze transformatie, de nieuwe bioscoop, de nieuwe parkeergarage, een Albert Heijn XL, een Aldi, de bestaande winkels en 150 nieuwe woningen in het winkelcentrumgebied, krijgt het nieuwe hart van Schalkwijk langzaam maar zeker vorm. Ook voor de Zuidkant van het winkelcentrum zijn plannen voor woningbouw. Hier gaat het om herontwikkeling van de grotendeels leegstaande panden, zoals het oude postkantoor en de bijbehorende parkeerterreinen.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Jeroen van Spijk: “Met de geplande woningbouw op de plek waar de V&D was, maar ook aan de Aziëweg en in het Middengebied aan de Surinameweg is het mogelijk vele honderden woningen toe te voegen. Vooral in het midden- en hogere huur- en koopsegment. Dit is enorm goed voor het winkelcentrum. We kunnen straks met recht spreken van een nieuw hart voor Schalkwijk.”

Laatste nieuws

Evenementen