Wereldhave herfinanciert kredietlijn van € 300 mln

Wereldhave heeft de herfinanciering tot stand gebracht van zijn in 2014 verkregen kredietfaciliteit met een omvang van € 300 mln. De looptijd is daarmee verlengd tot 2022.

 

Dit heeft de onderneming bekendgemaakt. De kredietlijn had een looptijd tot maart 2019. Met deze vroegtijdige verlenging maakt Wereldhave optimaal gebruik van de huidige gunstige marktomstandigheden. Bovendien zijn nu twee opties tot verlenging met telkens een jaar inbegrepen.

Met de nieuwe faciliteit worden de gemiddelde financieringskosten teruggebracht en worden ook de kosten van niet-gebruikte faciliteiten verlaagd. Andere belangrijke voorwaarden en condities, zoals convenanten, zijn onveranderd en in lijn met de andere financieringsarrangementen die Wereldhave heeft.

Het consortium van banken dat de faciliteit in 2014 verstrekte, ABN Amro, Barclays, BNP Paribas en ING, is uitgebreid met de Rabobank. ABN Amro trad nu op als Documentation Agent, ING blijft Facility Agent. Wereldhave werd bij deze transactie geadviseerd door Axeco (financieel) en Freshfields Bruckhaus Deringer (juridisch).