Tweede lichting ambtenaren geslaagd voor MRA-studie in vastgoedkunde

Ambtenaren van de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) kregen onlangs een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) uitgereikt.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 8, 23 augustus 2024

Ambtenaren van de MRA kunnen sinds 2021 een speciale studie volgen om hun kennis te vergroten over integrale binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. De tweede lichting van deze ‘MRA-studenten’ is inmiddels geslaagd. De studieroute is ontwikkeld naar aanleiding van de versnellingsopgave voor de woningbouw in de MRA. Tot 2030 moeten in de regio 175.000 woningen worden gebouwd, waarvan het grootste deel binnenstedelijk moet worden gerealiseerd. Deze opgave vraagt om specifieke kennis binnen de MRA-overheden.

De negen afgestudeerden van de lichting 2022-2024 zijn: Marjolein Baarbé (gemeente Amsterdam), Lucienne Droogh (gemeente Amsterdam), Gerben Huigen (gemeente Haarlem), Bas Melchers (Pré Wonen), Janneke Nijenhuis (gemeente Amsterdam), Tessa Ruijs (gemeente Vijfheerenlanden), Marleen Steegstra (gemeente Amsterdam) en Niels Vervloet (gemeente Purmerend). Ook Dwayne Haasen (gemeente Den Haag) studeerde af, maar was verhinderd. De ingelijste groepsfoto van de deelnemers wordt toegevoegd aan de wall of fame bij de ASRE.

Integrale Gebiedsontwikkeling

De studieroute Integrale Gebiedsontwikkeling is ontwikkeld in samenwerking met de Metropoolregio Amsterdam en de provincies Noord-Holland en Flevoland. Het is een studietraject op maat, bestaande uit drie ASRE online-opleidingen, namelijk Recht bij Vastgoedontwikkeling, Vastgoedrekenen en een online-opleiding naar keuze, plus de Executive Education-opleidingen Strategie voor Gebiedsontwikkeling, Locatieontwikkeling & Grondexploitatie en Woningontwikkeling.