PROVADA AM verkoopt delen Schalkstad

AM heeft met Syntrus Achmea Real Estate & Finance een overeenkomst getekend over de verkoop van 156 appartementen en met Portico Investments over de afname van 6500 m² commerciële ruimte in de gebiedsontwikkeling Schalkstad in Haarlem.

De multifunctionele gebiedsontwikkeling Schalkstad omvat daarnaast een bovengrondse parkeergarage met 600 parkeerplaatsen, een nieuwe toegangsbrug tot het gebied en de inrichting van de openbare ruimte, die in opdracht van de gemeente Haarlem worden gerealiseerd.

AM won in 2017 de tender Schalkstad. De nieuwbouwplannen voor de eerste fase van Schalkstad dragen bij aan een verbetering van de kwaliteit en leefbaarheid van de omgeving van het winkelcentrum. De strategische uitbreiding van het winkelaanbod en looproutes in het centrum en de komst van bioscoopketen Kinepolis versterken de aantrekkingskracht van het gebied.

De ontwikkeling komt op de plek van het huidige parkeerterrein van Winkelcentrum Schalkwijk. Het gebouw is ontworpen door Mollink Soeters PPHP. De bouw start naar verwachting na de zomervakantie dit jaar. De openbare ruimte is naar een ontwerp van Buro Lubbers.

Van de 156 appartementen zijn 120 appartementen bestemd voor de verhuur in de vrije sector en 36 appartementen worden verhuurd aan zorginstelling Philadelphia. De commerciële ruimte bestaat grotendeels uit twee grote supermarkten, die door Albert Heijn en Aldi worden afgenomen, en meerdere kleinere winkels. Daarnaast is er ruimte voor horeca en is er gelegenheid voor terrassen aan het nieuwe Marktplein en de waterkant.

De appartementen worden gasloos opgeleverd. Hiervoor wordt een Warmte- en Koude Opslag (WKO) toegepast, die de traditionele CV-installatie vervangt. De daken van de woningen worden voorzien van zonnepanelen.