Van der Valk Hotels bouwt eerste vestiging in Amsterdam

Deze maand start de bouw van het eerste Van der Valk hotel binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. De 60 meter hoge hoteltoren opent eind 2017 zijn deuren aan de Joan Muyskensweg, bij knooppunt Amstel, waar de A2 en de A10 kruisen.

Deze maand start de bouw van het eerste Van der Valk hotel binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. De 60 meter hoge hoteltoren opent eind 2017 zijn deuren aan de Joan Muyskensweg, bij knooppunt Amstel, waar de A2 en de A10 kruisen.

Het nieuw te bouwen hotel krijgt 206 kamers met ruime congres- en wellness faciliteiten. Het ligt op 500 meter loopafstand van metrostation Overamstel en krijgt bij het terras aan het water een eigen aanlegsteiger.

Met de bouw van dit hotel gaat een lang gekoesterde wens van het familiebedrijf in vervulling om een vestiging binnen de stadsgrenzen van onze hoofdstad te hebben. Die wordt gerealiseerd samen met projectontwikkelaar Burginvest.
De afmetingen van de 206 hotelkamers variëren tussen 24 m² en 48 m² per kamer. Er komt een à la carte restaurant, een buffetrestaurant en een moderne bar met terras aan het water. Ook worden er 11 multifunctionele congres- en vergaderruimtes gecreëerd. Op de 3e etage wordt een luxe wellness gebouwd, inclusief fitness en buitenzwembad.

Architectenbureau Oeverzaaijer heeft de L-vormige hoteltoren getekend. Het zal ook vanaf de Duivendrechtse vaart bereikbaar zal zijn. Bij het hotel wordt een aanlegsteiger gebouwd. Vanaf hier kunnen hotelgasten op een rondvaartboot stappen, een watertaxi nemen of aanmeren met hun eigen vaartuig.

Het nieuwe Van der Valk Hotel zal gerund worden door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Momenteel zijn zij nog verantwoordelijk voor het Duitse Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück.

De bouw van Hotel Amsterdam is in opdracht en wordt verder begeleid door Luiten van der Valk Beheer. Van der Valk Groep bestaat nu ruim 80 jaar. In totaal heeft het familiebedrijf bijna 100 hotels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen.

Enkele kilometers verderop aan de Zuidas realiseert Freek van der Valk een hotel onder het nieuwe Exclusief-label met 245 kamers en conferentieruimtes (totaal 26.000 m²). Hier is Wiel Arets de ontwerper. De locatie is het deelgebied Vivaldi aan de zuidkant van de Zuidas, vlakbij de communicatietoren van KPN en station RAI. Behalve de nieuwbouw in de regio Amsterdam worden ook hotels geopend in Groningen-Hoogkerk en Nijmegen-Lent.

Burginvest is van oudsher een volledig onafhankelijk opererend vastgoed-ontwikkelbedrijf. Het bedrijf is in 1974 mede opgezet door Jelle Brouwer. De leiding van Burginvest is momenteel in handen van Martijn Brouwer.
Burginvest ontwikkelt zowel voor eigen rekening en risico als voor derden. Daarnaast structureert en beheert Burginvest diverse vastgoedportefeuilles. Tevens adviseert zij landelijke bedrijven in de opzet van nieuw vastgoedtrajecten.