Corporatie Tiwos voegt middelduur toe in Stappegoor Tilburg

De Tilburgse woningcorporatie Tiwos voegt naast 128 appartementen in het sociale segment ook 20 middeldure huurwoningen toe aan het nieuwe complex de Poort van Stappegoor in Tilburg-Zuid. 

Na het verkrijgen van de omgevingsvergunning is onlangs gestart met de realisatie van appartementencomplex Poort van Stappegoor aan de Ringbaan Zuid. Het project wordt gebouwd door Hazenberg Bouw in opdracht van belegger Hepri Vastgoed en de Tilburgse woonstichting Tiwos naar ontwerp van KAW architecten. 

Het complex bestaat uit drie gebouwen, waarbij in totaal 206 huurappartementen in verschillende prijsklassen worden gerealiseerd. Het grootste deel van de appartementen is bestemd voor de sociale verhuur (ca. 128 appartementen), het overige deel is bestemd voor de categorie middeldure huur (ca. 20 appartementen) en vrije sector huur (ca. 58 appartementen).

Tiwos is verantwoordelijk voor de realisatie van de appartementen in de categorie sociaal en middelduur. Hepri Vastgoed is verantwoordelijk voor de realisatie van de appartementen in de categorie vrije sector. De verhuur van deze appartementen zal te zijner tijd via een makelaar verlopen.

Bewoners kunnen parkeren in de (halfverdiepte) parkeerkelder, waarboven een collectieve tuin komt voor de bewoners van de vrije sector huurappartementen. Daarnaast wordt er ca. 4.000 m2 (openbaar) groen toegevoegd als overgang naar de wijk Zuiderpark.